Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 49

Thread: Biphasic Unconfined Compression Relaxation

  1. #21
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Syracuse, NY
    Posts
    5

    Default

    Steve,

    That was exactly the problem. I guess that the program files folder was protected which caused that one file to crash before it finished. I changed the install directory to my desktop, repointed the PATH part, and reran the file which then worked fine.

    Thanks!
    Brian

  2. #22
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Valencia
    Posts
    15

    Default Can not open manuel.prv

    Quote Originally Posted by kangli2 View Post
    same here, cannot open manuel.prv
    ________
    Cb450
    I also have the same problem: I can not open manuel.prv. I got the message "Failed opening file ...manuel.prv". I have PreView version 1.5.2. ┐Any idea for solving this problem?

    Thanks

    Jose

  3. #23
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Valencia
    Posts
    15

    Default Problmens with Biphasic example

    Hello, I am trying to reproduce the biphasic example, but I have got some problems:

    1. I can not open file manuel.prv. I have try Preview version 1.5.2 and 1.4.1
    2. I have executed the manuel.feb in the example with FEBio version 1.3.0 and it looks OK, only I have a Warning: No force acting on the system.
    But then, when I have tried to see the output, nothing happens to the system: no force, no displacement,...

    Then, I have try to do myself the biphasic example, following the tutorials, and still I have some problems:
    1. With Preview version 1.5.2, I have a problem when introducing biphasic material. I can select the material as biphasic, but then, when I save the preview file, and after that, I try to open, I got an error. In addition, I can not save the correct .feb file.
    2. Then, I have moved to Preview version 1.4.1. Then, I have able to perform the biphasic example, but at the end, when I have tried to executed the feb file, I have got the same warning than before with mauel.feb file: No force action on the system, and nothing in the output file.

    Any help? I am very interesting on FEBio and biphasic modelization.

    Thank you very much.

    JosÚ Antonio

  4. #24
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    376

    Default

    JosÚ,

    The quick answer is that you need to add:

    <Module type="poro"/>

    to the .feb file before the <Control> section. I'll take a look at what is happening with preview, create a new .prv file and update the zip file for this example.

    Cheers,

    Dave
    Department of Bioengineering, University of Utah
    Scientific Computing and Imaging institute, University of Utah

  5. #25
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    376

    Default

    JosÚ,

    I've attached an updated zip file for this example. Note that this problem is essentially the same as tutorial 5 in the PreView User's manual except that the tutorial does not use must points. One correction to the tutorial is that you need to select "Biphasic" instead of "Nonlinear Static" when you add the step.

    Cheers,

    Dave
    Department of Bioengineering, University of Utah
    Scientific Computing and Imaging institute, University of Utah

  6. #26
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Valencia
    Posts
    15

    Default

    Thank you for your answer, now It works! .

    Nevertheless, I have still a problem with preview1.5.2 using biphasic material. When I save a .prv file, and after I try to load it, the program crash.
    What I am doing is Export the file as .feb, and when I want to re-open in Preview I use the Import option.

    Regards.
    JosÚ Antonio

  7. #27
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Salt Lake City, UTAH
    Posts
    2,240

    Default

    Jose,

    Can you please upload the preview file that is crashing if it's not too big?

    Thanks,

    Steve.
    Department of Bioengineering, University of Utah
    Scientific Computing and Imaging institute, University of Utah

  8. #28
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    376

    Default

    Jose,

    There was a bug in Preview that was causing the crash. It's been fixed and I've uploaded a new 1.5.2 version to the website. You may need to refresh your browser. Make sure the date on the file is today.

    Cheers,

    Dave
    Department of Bioengineering, University of Utah
    Scientific Computing and Imaging institute, University of Utah

  9. #29
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Valencia
    Posts
    15

    Default

    Thank you very much.
    Now Preview1.5.2 for windows works OK.
    Please, could you also update Linux versions? I am usually working in Linux.

    Regards
    JosÚ Antonio

  10. #30
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    376

    Default

    JosÚ,

    The Linux versions of PreView 1.5.2 have been uploaded to the web site.

    Cheers,

    Dave
    Department of Bioengineering, University of Utah
    Scientific Computing and Imaging institute, University of Utah

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •